Новини

Повдигнаха обвинение за хасковската наркоафера с 9 кг дрога

Повдигнаха обвинение на 30-годишен мъж от димитровградското село Сталево заради намерените преди два дни 9 кг дрога. В ареста попаднаха двама мъже и една жена, които пътували с лек автомобил БМВ. Шофьорът отказал да се подчини на полицейското разпореждане, а малко по-късно в тях са били намерени 9 пакета с наркотика. В акцията по залавянето на пратката и издирването на тримата се включиха полицаи от 3 областни дирекции.

Химическата експертиза вече е готова и тя е показала, че се касае за хероин. С постановление на окръжната прокуратура в Хасково с обвинение е Недялко Младенов.

От полицията предполагат, че откритото количество, ще се окаже амфетамин, а не хероин както бе съобщено първоначално. Наркотикът е бил пренадзначен за вътрешния пазар.

Днес от полицията информираха още, че в дома на мъжа от димитровградското село Сталево са намерени синтетичен чай и амфетамин. До каменен зид е намерен бидон, в който са открити 6,100 кг. синтетичен чай за пушене, 3 кг.амфетамин, 100 конопени семена и около 20 мл.прекурсор за обработка на синтетичния чай.

сн. ОД МВР Хасково