Коментари

Политолог: Ще се разхвърчи „политическа перушина“

„Накрая Конституционният съд, който не би трябвало да има никакво вмешателство по условие в политческия процес в държавата, май ще бъде призван и ще му бъдат изтърсени тези горещи картофи в скута, за да се произнесе относно характера на Конституцията и в частност промените, преструктурирали конструирането на служебни кабинети, и оттам да разсече Гордиевия възел – кой, защо, как и къде ще бъде виновен и по колко.

Не виждам цивилизован подход към кампания, която уж трябва да е пречистваща. Отново ще се вдигне един градус, ще се разхвърчи „политическа перушина“ и отговорността ще се размие. Гражданите въобще не се заблуждават от тази политическа какафония, много добре им е ясно на тях, те ще санкционират на 9 юни.

Тези политици, които усетят нарастващия гняв сред гражданите и успеят да го потушат и насочат в градивна посока, ще бъдат печеливши. Другите, които ще си играят отново с емоции, точат остриета, които не трябва да се преминават, и да чертаят линии в пясъка, които които не трябва да се пресичат, ще бъдат санкционирани. Разговорът „с този не, с онзи не“ няма да мине втори път. Политиците трябва да направят политически разказ, който да доведе до политически мерки, а това е поемане на отговорност“.

Този коментар направи в ефира на БНР политологът Любомир Стефанов