БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Полицията засилва проверките на пътя

Традиционно в навечерието на Възкресение полицаите в страната организират допълнителни сили и средства за защита на сигурността и безопасността по време на празниците. Органите на полицията предприемат мерки за гарантиране на сигурността на имуществото и безопасността на гражданите през Великденските празници. В специални срещи с органите на местната власт и администрацията са разяснени  конкретните дейности за осигуряване на безопасността по празниците.

В тази връзка за времето от 14 до 16 април ще бъде проведена специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост“. Всички налични служители, отговарящи за безопасността на движението ще бъдат включени в нея. Проверките ще се извършват предимно в тъмната част на денонощието главно по местата с концентрация на хора и пътни превозни средства – в района на църкви, увеселителни и питейни заведения.

Служителите на “Охранителна полиция” насочват внимание и към очакваното интензивно движение по основните и второстепенни пътища в цялата страна, особено в пиковите часове. “Пътна полиция” ще предприеме допълнителни мерки за подобряване на организацията и безопасността на движението, най-вече при входно-изходните артерии. Допълнително полицейско присъствие ще бъде осигурено за подпомагане на движението в дните, когато хората напускат и се прибират в градовете.

сн. архив