България

Провали се срещата на превозвачите, Кирил Петков се държал неуважително

„Бяхме помолени да напуснем срещата, защото министър председателят заяви, че в тази зала той ще определя правилата и той казва, какво се случва. И, ако на нас не ни харесва, това, което говори, можем да станем и да си тръгнем – ние това и направихме. Съжалявам, но държавата не е на министър-председателя. България не е на ПП, България не е на нито един министър. България е на всички нас, българските граждани, които сме гласували и сме дали гласа си за тези хора. Така, че това, което се случва в момента, крайното неуважение към нашия бранш, крайното неуважение към български граждани… Фактът, че министър-председателя /има и запис, можете да го видите/ може да си позволи да каже: „Ако не ви харесва, станете и напуснете. Вратата е там“ е скандално.“

Това е съобщила пред БНР Магдалена Милтенова от Съюза на автобусните превозвачи, които имаха среща днес с Петков и регионалният министър Гроздан Караджов.

Кирил Петков е отказал да бъде намален акциза на горивата, позовавайки се на европейска директива, което обаче се оспорва от превозвачите, които цитират писмо от страна на Европейската комисия.

Във вторник превозвачите излизат на национален протест. Те се заканват да парализират държавата.