Новини

Пръскат детските площадки в Хасково

Дезинфекция на всички обществени пространства, зелени площи, детски площадки, паркове и места за отдих се извършва в Хасково. Екипите на „Екопрогрес” пръскат с разтвори на основата натриев хипохлорит /тризон и белина/, съобщиха от кметството.

Всички обществени места се почистват по график. От общината апелираха отново към възрастните хора да си останат вкъщи.

Продължава и дезинфекцията на тролеите в Хасково. Превозните средства се дезинфекцират по три пъти на ден. Пръскат се с разтвори и се дезинфекцират повърхностите, до които се докосват пътниците. Работещите в Тролейбусен транспорт са обезпечени с лични предпазни средства. За да бъдат максимално улеснени гражданите на Хасково, от вчера Синята зона не работи.

От оббщината призоваваха за пореден път всички жители на града да излизат навън само при необходимост. Социалната изолация остава най-сигурният начин да се предпазим от зараза и да прекъснем разпространението на коронавируса. Умоляваме родителите да избягват струпването на децата на детските площадки и парковете. Въпреки приятното пролетно време- играта на много деца заедно крие риск за здравето им, казаха от кметството.

снимка: община Хасково