Коментари

Сл. Трифонов: Австрия ни е върнала 6619 мигранти през 2022 г.

Явно една от основните битки, която се води в момента, е битката между лъжата и истината. Битка откакто свят светува, но, в момента, заради това правителство, което управлява България и заради хората, които го подкрепят, тя е твърде актуална. Ежедневна. Постоянна. Присъстваща във всички национални медии – както се казваше в едно старо списание “Паралели” – “Невероятно, но факт”! И всички ние сме участници в тази битка. Защото, съгласете се, стана някакси сложно да си отговаряме на въпроса – “На кого да вярваме?”
Ето, аз, от личен опит, мога да ви кажа, заради личните си наблюдения, че Бойко Борисов е лъжец, Кирил Петков е лъжец и Асен Василев е лъжец. А това са хората, които управляват България. А вие ще ми повярвате ли? Сигурно някои от вас – да, други, които по принцип ме мразят, сигурно – не, само че, уважаеми дами и господа, които четете това в момента, истината е една и на нея въобще не ѝ пука за това, кой кого обича и кого мрази.
И сега ще ви дам един пример. По някакво стечение на обстоятелствата разполагам с документ от австрийския парламент. Този документ е официалният отговор на Министерството на вътрешните работи на Австрия на питане на депутатката Стефани Криспер, а нейното питане е следното, цитирам: (Screenshot 1)
Заглавие на документа: Отговор на парламентарно запитване.
Членът на Националния съвет, д-р. Стефани Криспер, задава писмен парламентарен въпрос на 28 февруари 2023 г. под номер 14357/J относно „задържане, депортиране, Дъблин и процедури за отнемане статут на бежанец и закрила през 2022 г.“.
Документът съдържа статистика относно всички процедури по задържане, депортиране и отнемане на статут на бежанец.
А ето и отговора от министъра на вътрешните работи, господин Герхард Карнер, със сигнатура 13976/AB от 28 април 2023 година: (screenshot 2)
Стр. 52
Отговор на въпрос 48:
Колко искания за реадмисия е подала Австрия към други договарящи държави през 2022 г.?
През 2022 г. е имало 13 400 молби за реадмисия от Австрия.
Отговор на въпрос 48а:
Моля, посочете броя на молбите за реадмисия към всяка отделна страна (държава, брой молби за реадмисия) и националността на лицето, засегнато от молбата за реадмисия.
В таблицата за България са отбелязани 9196 мигранта
Отговор на въпрос 48b:
Моля, посочете исканията за реадмисия съгласно критериите за приемане (член 18(1)(b), 18(1)(c), 18(1)(d), 20(5) Дъблин III-VO 604/2013).
(screenshot 3)
Отговор на въпрос 49:
Колко искания за приемане и обратно приемане от Австрия са били одобрени или отхвърлени от държавите, към които Австрия се е обърнала през 2022 г.? Моля, избройте по прием/повторен прием, месец, страна на произход на съответното лице и исканата държава.
Тук отговорът за България в таблицата е – ПРИЕТИ искания за 6619 мигранти.
Тоест, за 2022 година Австрия е отправила искания за връщане в България на 9196 мигранти и България се се съгласила да приеме обратно 6619 мигранти.
От документа става ясно още, че България се е съгласила да си върне най-много мигранти – 6619. Следващата е Румъния, която се е съгласила да си прибере 1274 мигранти, а трета е Италия със 725…Е, Румъния били 20 милиона, а Италия 60 милиона. Голям праз. Ние сме малки, но смели!
Абсолютно съм съгласен с думите на премиера Денков, че по въпроса за приемането на мигранти обратно от Австрия, има много дезинформация и затова трябва да се вярва само на документи. Току-що ви показах документа и, за да съм абсолютно точен, след това, което прочетете, ще ви пусна документа в неговата цялост!
Надявам се, че в редакциите на всички големи български медии има достатъчно журналисти и редактори, които говорят немски и аз съм сигурен, че те най-отговорно и безпристрастно ще доведат този документ до знанието на българската общественост.
Коментарът е на Слави Трифонов, който той написа във Фейсбук