НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Ст. Дечев: Няма да се вдигат данъците или таксите в Хасково

„Няма да се вдигат данъците или таксите“, заяви на пресконференция новият стар кмет на Хасково Станислав Дечев днес. Той заяви още, че през новия мандат ще работи за всичко, което е обещал по време на предизборната кампания. „Предизвикателствата пред общината биха били пандемия като тази, която се разрази през последния мандат и нестабилността в държавата“, каза още той. По думите му в момента в общината има проверка от държавните институции, каквито ежегодно се извършвали по 4 – 5 пъти.

На пресконференцията говори и областният координатор на ГЕРБ за областта и депутат Делян Добрев. Според него ДПС не е избрал кмета на Хасково. В подкрепа на думите си Добрев показа изчисления. Делян Добрев извади техния вот за общински съветници от 6 156 гласа от резултата на Дечев на балотажа и пресметна, че неговият резултат е 10 085, който е достатъчен за победа над Николай Ставрев, който има 10 053 гласа.

Депутатът съобщи, че е пуснал сигнал до Главния прокурор за насаждане на етническа омраза в Хасково от техни конкуренти. „Конкретният сигнал е за насаждане на етническа омраза, отъждествявайки ДПС с Османската империя. В социалните мрежи беше разпространено писмо от Ботев, в което се съдържат изрази като „Как сте още роб до роб“, „Баташкото клане“ и др. В клипа са използвани изрази, които отразяват една коренно различна епоха на робство, за която е писал нашият велик родолюбец“, каза Добрев.