Новини

Съдът в Хасково поряза свиленградските съветници

Административен съд Хасково спря решението на общинските съветници от Свиленград /1119/, което касае т.нар „златния митнически паркинг“. Делото бе образувано след оспорване на областния управител на Хасково и заради жалба от Агенция „Митници“.

Местните парламентаристи решиха на 22 декември миналата година с което беше спрян достъпът на тежки камиони до митническото бюро в Свиленград. С решението се въведоха ограничения, които не позволяват на превозни средства с тегло над 3,5 тона да достигат до терминалите на Агенция „Митници“, които се намират в югозападния край на квартала.

3-членен съдебен състав в Хасково смята, че са допуснати нарушения и затова решението на местните парламентаристи е нищожно. Разноските по делото трябва да бъдат платени от общината.

В началото на годината беше подаден сигнал в ГДБОП за защита на държавния интерес на територията на община Свиленград. Там бе обърнато внимание, че председателят на общинския съвет в Свиленград Георги Еленков е местен активист на ГЕРБ и адвокат на фирмата Евролаб 2011, която бе забъркана в скандал миналата година.