Спорт

Харманли спечели детски футболен турнир

Футболистите на Харманли спечелиха купата на Детския футболен турнир „Децата и футболът“, организиран от Асоциацията на българските футболисти, Кока Кола, БФС и с подкрепата на община Хасково. Купата на победителите в детската футболна надпревара връчи кметът на Хасково Станислав Дечев. Градоначалникът бе отличен от БФС за най-голям принос за развитието на спорта за 2020 година.

Осем детски отбора мериха сили на стадион „Хасково“, за да спечелят престижното отличие. До финала стигнаха отборите на Обединен футболен клуб „Хасково“ и „Харманли 04“. Въпреки тоталното превъзходство на хасковските момчета, драматичната среща завърши с изпълнение на дузпи, където по-точни се оказаха харманлийските футболисти. Така „Харманли 04“ спечели купата на турнира „Децата и футболът“.

За най-добър вратар заслужено беше отличен Герасим Карагьозов „Харманли 04“. Най-добър защитник на турнира е Зара Христова от „Хеброс 1921“, Харманли. Най-добър полузащитник Атанас Колтуков „Свиленград 1921“ , най-добър нападател е Павлин Златков от ФК “Бригада“, Димитровград, голмайстор на турнира е Мартин Славчев от „Хасково 1957“, най-техничен състезател Даниел Добриков от „Димитров 1947“, за най-добър състезател беше награден Анди Иванов от ОФК “Хасково“, а най-полезен състезател Теодор Делчев от ФК “Респект“. Призът треньор на турнира спечели Георги Стайков „Харманли 04“.

Крайно класиране:

8 място ФК “Димитровград 1947“ с треньор Даниел Добриков
7 място ФК „Хеброс 1921“ с треньор Пейко Петков
6 място ФК „Респект“ с треньор Владимир Койнов
5 място ФК „Хасково 1957“ с треньор Илиян Киряков
4 място ФК „Свиленград 1921“
3 място ФК „Бригада“ с треньор Христо Василев
2 място ОФК „Хасково“ с треньор Драгомир Топалов
1 място ФК „Харманли 04“ с треньор Георги Стойков.

сн. община Хасково