Новини

76-годишна старица не спря на „Стоп“ и блъсна „Фолксваген“ в Димитровград

С опасност за живота е жена на 76 г., шофирала в Димитровград. На кръстовището между улица „Панорамен път“ и третокласен път, водачката „Опел“ от с.Малко Асеново, при наличие на знас Б-2 не е спряла, с което е причинила ПТП с материални щети с лек автомобил „Фолксваген“ с водач 23-годишен от с.Злато поле. 

От удара между двете коли е пострадала жената, която е с фрактура на таза и кръвоизлив в коремната кухина. Настанена е в хасковската болница с опасност за живота.

От полицията съобщиха за бързо производство срещу 26-годишен от Пловдив, шофирал „БМВ“ по улиците на областния град без свидетелство за правоуправление и с регистрационни табели, издадени за друго МПС.

„Компания“ в ареста му е правил и 20-годишен, заловен на улица „Акация“ в града с „Мерцедеса“ си с наличие на амфетамин и метаамфетамин, установено с техническо средство.

В управлението в Харманли е бил и водач на 52 г. от Хасково, който управлявал в с.Славяново „Фолксваген“ с 2,08 промила алкохол в издишания въздух.

Още трима водачи, нарушили ЗДвП са задържани на 4-и. Първият е в РУ Харманли. Той е проверен в с.Бисер с „Фолксваген“. Мъжът на 58г. е бил с наличие на 2,00 промила алкохол, потвърдени с дрегер. Другите двама са в хасковското управление.

Младежи на 19г. и 23г. са хванати от униформените да управляват колите си по улиците на областния град съответно с 1,66 и 1,23 промила алкохол. Мярките им на задържане са били до 24 часа.

В РУ Тополовград също е заведено бързо производство срещу момче на 20г., движещ се с „БМВ“ в града. Пробата му е отреагирала положително на амфетамин.