БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Провал за МВР по акцията срещу Борисов

Прокуратурата шамароса МВР тази вечер много силно. От държавното обвинение изнесоха почти всичко по делото срещу Борисов, Горанов и Арнаудова. Оказа се, че МВР нямат никакви доказателства за изнудване. Освен това няма никакви секретни материали. Разпитани са били 6 свидетели, които в нито един момент не говорят за изнудване. С арестувани разпити не е имало.

Оказва се, че Кирил Петков е привикал в кабинета си вчера разследващи полицаи и им е давал указания какво да правят, което е погазване на закона.  Там са били още Бойко Рашков и Асен Василев. От изявлението на прокуратурата става ясно, че Петков е намесил името на Лаура Кьовеши като е казал, че всичко се върши по нейно разпореждане. От държавното обвинение коментираха, че задържането е трябвало да се направи от следовател, а не от разследващ полицай и така всичко е било опорочено.

Въпреки всички тези гафове, които Бойко Рашков като преподавател по Наказателен процес знае, от МВР са поискали обвинителите да повдигнат обвинение, което изисква и налагане на мярка за неотклонение за 72 часа. Стана ясно още, че МВР не са предоставили всички материали на прокуратурата. Това е станало едва след като са им били поискани. Допълнителните материали са били дадени от МВР след като тримата – Борисов, Горанов и Арнаудова са били освободени.

Според СГП не е налице хипотезата на неотложност при полицейската акция за задържане на Борисов, Горанов и Арнаудова, тъй като обстоятелствата по този случай са отдавна известни.