НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

В Хасково развяха руското знаме, а политиците „яхнаха“ празника/ВИДЕО/

Кандидат-депутати от почти всички партии се появиха в Хасково на площада днес, на националния празник. Това не беше изненада за гражданите, които празнуваха въпреки лошото време.

Въпреки гнусната пропаганда, която върви в страната, главно в 90% от медиите, за войната, днес имаше хасковлии, които освен българското знаме развяха и руското.

„Трети март е единственият ден, в който е оправдано развяването на руско знаме. Защото хиляди руски войници са дали живота си за освобождението на България през Руско-Турската освободителна война. Аз нямам нищо напротив да ни беше освободила Англия или Австро-Унгария или който и да е друг. Но го направи Русия и това трябва да се помни“. Това написа във Фейсбук групата „Забелязано в Хасково – Недялко Пасев.

Неколцина бяха гражданите, които поставиха цветя и на Брезата на мира в центъра на Хасково.

След издигане на знамето, шествие, слово на кмета Станислав Дечев, на централния площад гражданите извиха право българско хоро.

Жертви и загуби в Руско-Турската война, донесла Освобождение на България:

15 567 убити руснаци (от тях 11 905 на Балканския фронт, останалите – на Кавказкия фронт), 56 652 ранени (от тях 6 824 починали от раните си), 82 636 починали от болести
7 618 убити румънци
Сърби:718 убити, 1 534 починали от рани и болести, 2 999 ранени
Българи: 1 347 души от Българското опълчение значителни загуби сред цивилното население.