НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Задигнаха коли в Хасково и Харманли

Оставени отключени 3 автомобила са станали обект на кражби. Два от тях са на територията на Харманли и един в Хасково, съобщават от ОД на МВР Хасково.

Собственикът на „Фолксваген“ от областния град съобщил, че липсва возилото му, което било паркирано отключено пред дома му в кв.“Болярово“. Полицаите са го открили на километър от мястото на кражбата с видими щети от претърпян пътен инцидент с уличен стълб.

В Харманли днес е сигнализирано за горящ „Опел“ на АМ“Марица“ при км.68. Изпратеният на място екип е установил, че колата е собственост на 74-годишен любимчанин, който заявил, че я оставил отключена и в последствие не я открил пред дома си.

Третото задигнато возило е „Фолксваген“ от харманлийското село Българин, също паркиран пред къщата на собственика си отключен.

Работата по издирване на крадците продължава.

От полицията аралмират, че в последно време на територията на областта зачестяват посегателствата над МПС, оставени отключени и най-често с контактни ключове на тях. С цел предотвратяване на тези кражби, полицаите призовават гражданите към отговорно отношение към собствеността им.