Коментари

Хасковският министър Асен Василев не иска по-евтин хляб за народа

Вчера имаше нова престрелка между президент и управляващи. Държавният глава предложи ДДС-то на хляба да се намали на 9%. Асен Василев отсече, че това няма как да се случи. Че има как това да стане, сме убедени всички, както и че в последно време тия в правителството правят на пук. Най-вече на гърба на народа.

В много от държавите в ЕС, ДДС ставката върху хляба наистина е намалена, така е дори в Турция и Северна Македония дето не са част от ЕС.

Хасковлията рече, че вече сме виждали, че тази мярка не е сработила. Имаше предивд намалението при ресторантьорите. Г-н Василев, нали сте за промяна и сте във властта, контролирайте и вижте защо аджеба тази мярка сработва в чужбина, а пък в България – не.

Къде в случая е промяната? Или се опитвате да ни обясните теорията за относителността?

Василев, нали знаеш, какво е станало с Мария-Антоанета като е казала – „Като няма хляб, яжте пасти“ /макар че не точно това е казала тя, но така е възприето/

А ако идеята е като в оная приказка – „Хляб и зрелища“, то повече от сигурно е, че хляб може да няма, но зрелището ще Ви го осигури народа, защото пак започна да му писва.