НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

59-годишен мъж подпали пожар в Ивайловградско

59-годишен мъж от ивайловградското село Гугутка е установен за причинен пожар по непредпазливост в землището на с. Пъстроок. Вчера е получен сигнал, че вследствие от неправилно боравене с огън е възникнал пожар в местност „Габера“.

Огънят е обхванал площ около 585 декара широколистна гора, като е унищожил 180 декара от Държавен горски фонд. Установило се е, че мъжът е боравил с открит огън, но вследствие от силния вятър той е обхванал дъбовата гора. Мъжът не успял да сигнализира, тъй като в района липсвал обхват.

Около 13 часа кмета на селото забелязал дима и подал сигнал за пожара, в чието гасене се включил и мъжа заедно с екипите на огнеборците.

Сигнал за пожар на къща в Хасково е подаден тази сутрин в 2,39 часа. На място са изпратени спасителни екипи. Вследствие на пресечения терен и липса на инфраструктура, за кратко време пламъците са се разраснали, като са изгорели напълно четири едноетажни жилища и барака, които са на един адрес и жилищна сграда в съседство.

Няма данни за пострадали лица. За изясняване причините за пожара ще се извърши оглед в светлата част на деня след приключване действията на огнеборците.

сн. архив