България

Намериха един куп нарушения на мястото, където ток уби дете в София

Откриха много нарушения в района, където онзи ден ток уби 16-годишно момче. това сочат първите резултати от проверките на шахтата на столичния булевард „Иван Гешов“.

Днес са били инспектирани 5 преместваеми обекта в района на болница „Св. Иван Рилски“. Два от тях, в двора на болницата, са без документи за въвеждане в експлоатация. За три обекта пред лечебното заведение е установено, че има нарушения в издадените разрешения за поставяне.

Оказва се също, че част от павилионите е трябвало да бъдат премахнати, а при други разположението на кабелите е било променено преди три години. Един от търговските обекти, свързан с въпросните кабели от шахтата, не е работил, но и няма разрешително за поставяне и изобщо не трябва да е на това място. Друг от павилионите в съседство, към който води оголеният и опасен електрически кабел, е бил в процедура както за узаконяване, така и за премахване.

За момента нито една институция не е поела отговорност за смъртта на момчето. Пред столична община снощи имаше протест и недоволните оставката на кмета Йорданка Фандъкова. Роднините на починалото дете също се канят да протестират.

сн. news.bg